• Binnen 24 uur verzonden*
  • Gratis verzending vanaf €49,-*
  • Deskundig advies
  • Groot assortiment snacks en speelgoed
Home » Verschillende soorten materiaal voor lijnen

Verschillende soorten materiaal voor lijnen

Hieronder vind je alle informatie over het materiaal wat wij gebruiken om lijnen te maken. Wij maken gebruik van 3 soorten materialen: biothane, hexa coated webbing en rubber tracer webbing. Mocht je nadat je deze informatie hebt gelezen nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. 


Biothane

Biothane 'BETA' Biothane Beta Coated Webbing (B10 standaard) is een product dat dicht bij leder staat vanwege zijn hand gevoel en soepelheid. Hierdoor is BioThane® een erg gewild product onder de vegans of non-leder gebruikers. BioThane® is een coated webbing gemaakt van een sterke laagje Nylon (PA) met een beschermende laag van Polyvinylchloride (PVC). Het is in een polyester band met een PVC coating die het Biothane makkelijk en goed schoon te maken, duurzaam en waterdicht maakt. Wie kent het; een leren riem die vies wordt en veel onderhoud vergt? Niet met een Biothane lijn, die goed en makkelijk schoon te maken is door middel van wat zeep en water!*

Biothane is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Maar ook in verschillende breedtes. Daarom is er altijd wel een lijn van biothane die geschikt is voor jouw hond. De lijnen van biothane worden bewerkt met holnieten. Deze holnieten zijn speciale klinknagels met een uitsparing in het midden. Holnieten bestaan uit 2 delen, die aan elkaar worden genageld. Er wordt gebruik gemaakt van 3 holnieten bij de musketon en 3 bij het handvat, voor extra stevigheid. Beide kanten van de holnieten zijn bol, voor een mooie look.

Hexa coated webbing

Deze coated webbing is gemaakt van synthetisch PVC (polyvinylchloride) en is duurzamer, reinigbaar, sterker en gemakkelijker te onderhouden dan gewone textiellint. Het is slijtvast, 100% water- en bacteriebestendig en rekt niet.* Het is een goedkoper alternatief voor leer, maar ook voor biothane. Hexa coated webbing heeft door de bewerking in de lijn goede grip, ook als het nat wordt. 

Hexa coated webbing is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wel minder kleuren dan biothane. De coated webbing is verkrijgbaar in verschillende breedtes. De lijnen van hexa coated webbing worden bewerkt met holnieten. Deze holnieten zijn speciale klinknagels met een uitsparing in het midden. Holnieten bestaan uit 2 delen, die aan elkaar worden genageld. Er wordt gebruik gemaakt van 3 holnieten bij de musketon en 3 bij het handvat, voor extra stevigheid. Beide kanten van de holnieten zijn bol, voor een mooie look.

Rubber tracer webbing

Polypropyleen webbing met geweven rubberen tracers ( veelal zwarte kleur). De webbing is niet elastisch, rekt niet uit of wordt niet gedraaid en dankzij het geïntegreerde rubber glijdt het niet en houdt het uitzonderlijk goed vast. De lijn kan in de wasmachine. 

Rubber tracer webbing is verkrijgbaar in verschillende kleuren en breedtes. Het is ten opzichte van biothane en hexa coated webbing een goedkoper alternatief. Wel wordt rubber tracer webbing bij slecht weer meer nat en vies en droogt minder makkelijk. Daarnaast is het minder makkelijk schoon te maken. De lijnen van rubber tracer webbing worden bewerkt met holnieten. Deze holnieten zijn speciale klinknagels met een uitsparing in het midden. Holnieten bestaan uit 2 delen, die aan elkaar worden genageld. Er wordt gebruik gemaakt van 3 holnieten bij de musketon en 3 bij het handvat, voor extra stevigheid. Beide kanten van de holnieten zijn bol, voor een mooie look.

* tekst afkomstig van www.paracord.nl