• Binnen 24 uur verzonden*
  • Gratis verzending vanaf €49,-*
  • Deskundig advies
  • Groot assortiment snacks en speelgoed
Home » Mag mijn hond fruit?

Mag mijn hond fruit?

Een hond mag fruit eten, alleen sommige fruitsoorten zijn giftig voor je hond. Er wordt gezegd dat het goed is voor je hond om fruit te geven, maar je hond maakt zelf al vitamine C aan. Dus het is niet nodig. Als je fruit geeft aan je hond, doe dit dan in kleine stukjes of als smoothie. Geef het met mate.

Fruitsoorten wat je absoluut niet aan je hond mag geven zijn avocado, kersen, druiven en tomaten. Let hier dus op wanneer je je hond fruit geeft. Fruitsoorten die je hond misschien wel heel lekker vindt zijn aardbeien, appels, bananen, bosbessen, meloen, watermeloen, veenbessen, komkommer, mango, sinaasappel, perzik, ananas en frambozen.

Verwijder altijd de pitten van het fruit! In de pitten zit cyanide, dit kan de ademhaling belemmeren en een hartstilstand veroorzaken. Heeft je hond een pit op, neem dan contact op met je dierenarts.

Fruit kan je zo geven in stukjes, maar het is nog veel leuker om dit op verschillende manieren te doen. Je kan bijvoorbeeld een smoothie maken van fruit en dit uitsmeren op een Lickimat Buddy (een andere Lickimat is natuurlijk ook goed). Als het warm weer is, kan je zelfs de Lickimat in de vriezer stoppen, zodat je een smoothie ijsje maakt voor je hond!

Je kan er ook voor kiezen om stukjes fruit te mengen met wat yoghurt en de West Paw Toppl er mee te vullen. Ook deze kan je in de zomer invriezen en als ijsje geven aan je hond. De PetSafe Chilly Penguin Freezer Toy is ook goed te vullen met een fruit smoothie of kleine stukjes fruit met yoghurt en speciaal gemaakt om in te vriezen!

Je mag je hond dus fruit geven, maar doe dit met mate!