• Binnen 24 uur verzonden*
  • Gratis verzending vanaf €49,-*
  • Deskundig advies
  • Groot assortiment snacks en speelgoed
Home » Welke groenten mag mijn hond?

Welke groenten mag mijn hond?

Je kan je hond prima groenten voeren, er wordt zelf aangegeven dat dit goed is voor je hond. Er zitten gezonde stoffen in die niet altijd in het voer voor je hond zitten (vooral wanneer je vers vlees voert). Groenten bevat voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, daarnaast bevat het ruwe vezel, wat goed is voor de darmen van je hond.

De groenten die je je hond beter niet kan geven zijn ui en prei, hier zitten stoffen in die de rode bloedcellen kunnen afbreken. Aardappelen, knollen, paprika, tomaat, aubergine worden ook afgeraden. Bij groente geldt, net zoals bij fruit, voer het met mate.

Wanneer je groenten wilt geven aan je hond, is het verstandig om het niet zo te geven. Honden kunnen dit moeilijk verteren. Je kan het best de groenten pureren of even koken.

Als je de groenten pureert, kan je dit op verschillende manieren aan je hond geven. Je kan het door het voer geven, maar je kan er ook iets mee doen waardoor je je hond meteen mentaal stimuleert. Zo kan je bijvoorbeeld de gepureerde groenten uitsmeren op de Lickimat Buddy (of één van de andere Lickimat soorten). Je kan er ook voor kiezen om de PetSafe Chilly Penguin Freezer Toy of een kong er mee te vullen.

Wil je porties maken? Pureer dan meerdere soorten groenten door elkaar en vul een ijsblokjesvorm. Deze kan je in de vriezer zetten en als je wat gepureerde groenten wilt geven, kan je dit zo pakken. Even laten ontdooien en je hond kan er van genieten!

 

Wil je weten of je hond fruit mag? Dat kan je hier lezen.