• Binnen 24 uur verzonden*
  • Gratis verzending vanaf €49,-*
  • Deskundig advies
  • Groot assortiment snacks en speelgoed
Home » Welke shampoo kan ik gebruiken om mijn hond te wassen?

Welke shampoo kan ik gebruiken om mijn hond te wassen?

Een hond wassen is niet zo gebruikelijk, op zich is het niet altijd nodig. Een hond wassen is pas echt nodig in situaties die er om vragen. Zo kan je denken aan je hond die in de baggersloot is gesprongen, in een dode vis heeft liggen rollen of last heeft van allergieën. Te vaak wassen kan ook, een hond heeft van nature een beschermlaag onder zijn vacht. Als je je hond te vaak wast, kan je de beschermlaag aantasten. Als je hond een vettige huid heeft, geeft dat aan dat je hond een goede beschermlaag heeft. Deze moet je er zeker niet af wassen. Als je je hond tussen de één en vier keer per jaar wast, is dit voldoende. Daarnaast kan je je hond natuurlijk borstelen om de vacht in goede conditie te houden.

Wat belangrijk is, is dat je de tijd neemt om je hond te wassen. Je hond heeft een goede begeleiding nodig van jou en ook je geduld en aandacht. Denk niet, ik doe dit even snel. Als je je hond gaat wassen, maak dan eerst de plek waar je je hond gaat wassen gereed. Dit betekent: een ruime ruimte die je gaat gebruiken (douche of buitenplaats met tuinslang), een antislip mat zodat je hond niet kan wegglijden, shampoo, voldoende handdoeken. Klaar om aan de slag te gaan? Dan mag je hond erbij komen!

Het is noodzakelijk om een hondenshampoo te gebruiken en geen shampoo die wij ook gebruiken. Onze shampoo heeft een hele andere zuurtegraad waarmee je de beschermlaag van je hond aantast. Ook kunnen honden allergisch reageren op shampoo voor de mens. Maar wat moet je dan wel gebruiken? Er zijn verschillende soorten shampoos. Ik zal hieronder een aantal shampoos uitlichten:

  • WahsBar lavendel & teunisbloem shampoo. Deze shampoo heeft antibacteriële en kalmerende eigenschappen. De shampoo helpt bij het herstellen en voeden van huid en vacht. Geschikt voor puppy’s vanaf 4 weken.
  • HappySoaps honden shampoo bar. Een heerlijke shampoo bar om je hond weer goed schoon te krijgen. Verzorgt de vacht en huid optimaal en zorgt voor hydratering. Deze shampoo bar is verkrijgbaar in universeel, korte vacht en lange vacht. Perfect van de shampoo bars is dat er geen plastic aan te pas komt en daardoor je meteen aan het milieu denkt!
  • WahsBar Neem Fresh shampoo. Deze shampoo is ideaal voor de gevoelige huid. Door de essentiële oliën die in de shampoo zitten, helpt deze shampoo bij vlooienbeheersing.
  • WashBar Itchi Shampoo. Deze shampoo is zeer geschikt voor honden die last hebben van jeuk. Deze shampoo is gemaakt om jeuk en krabben te verlichten en de pijnlijke en ontstoken huid te verzachten.
  • Heeft je hond een gevoelige huid of net iets meer dan een gewone shampoo? Dan is de WashBar Manuka Soap een perfecte oplossing. Perfect te gebruiken wanneer je hond een hotspot heeft. De soap is vrij van chemische ingredienten, parabenen en kunstmatige geurstoffen.

Kijk goed wat voor vacht je hond heeft en welke shampoo er bij je hond past. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan mag je altijd contact opnemen. Dan kijken we samen wat het beste is waar jij je hond mee kan wassen.